CEL MAI NOU CONCURS Concursul este inca in desfasurare , va asteptam [detalii aici]. Se termina abia pe 18 ianuarie.

Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Share this topic!

URL Direct
BBcode
HTML
Ce inseamna .www ?

Ce inseamna .www ?

avatar

cipriiulian98

Membru
Mesaje : 110
Puncte : 683
Reputatie : 0

World Wide Web (cunoscut si sub numele de WWW,W3, sau simplu Web) a facut ca accesul pe Internet la o informatie pentru o persoana obisnuita sa fie mult mai usor. WWW-ul este serviciul Internet care s-a dezvoltat cel mai mult in ultimii ani (si care este si cel mai utilizat) .Pe Web poti gasi informatii privitoare la o reteta culinara sau cum sa-ti faci o bomba termonucleara, practic toate cunostintele omenirii sunt adunate acolo.

Dar de fapt ce este WWW-ul?
Strict vorbind WWW-ul este un sistem pentru accesul la hypertext pe Internet. Este facut din documente,imagine,sunete si link-uri catre alte documente sau servere. Un document Web poate contine si linkuri catre alte servicii cum ar fi FTP,Gopher,Archie,Telnet,etc. un mod mai bun de a privi Internetul este sa-l vezi interactiv, sa aiba o interfata grafica, sa fie usor de folosit. Mai mult chiar, pentru a accesa aceste informatii nu trebuie sa stii comenzi sau coduri speciale, doar un simplu click pentru a accessa informatia respectiva.

Cum a aparut WWW?
WWW-ul a aparut in 1989 ca initiativa a CERN (European Laboratory for Particle Physics). Tim Berners-Lee a propus un protocol care sa fie folosit pentru distribuirea informatiilor in domeniul fizicii pe Internet, protocol ce va fi adoptat si de alte organizatii.

Cel mai important motiv pentru care WWW poate functiona pe diferite tipuri de calculatoare este HyperText Transfer Protocol (HTTP). HTTP-ul este setul standard de comenzi ce permite comunicarea pe Internet. Fara HTTP browserul pe care il folosesti nu ar sti daca informatia care a venit este HTML sau un document, un program sau un mediu VRML.

#1 - Postat la data de 10.12.14 21:53

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum

Forumgratuit.ro | © PunBB | Forum gratuit de suport | Semnaleaza un abuz | Creeaza-ti blogul tau gratuit