CEL MAI NOU CONCURS Concursul este inca in desfasurare , va asteptam [detalii aici]. Se termina abia pe 18 ianuarie.

Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Share this topic!

URL Direct
BBcode
HTML
Despre Freeware

Despre Freeware

avatar

Kames

Administrator fondator
Mesaje : 559
Puncte : 2290
Reputatie : 2

Freeware sunt acele programe pentru computer care au drepturi de autor înregistrate și sunt accesibile pentru a fi utilizate gratuit, pentru o perioadă nelimitată de timp, spre deosebire de shareware – în cazul căruia utilizatorul este solicitat să plătească (după perioada de testare).
Unicul criteriu pe care trebuie să-l posede un program pentru a fi clasificat ca „freeware” este accesibilitatea gratuită pentru o perioadă nelimitată de timp. Licența programelor poate stabili una sau mai multe restricții de utilizare: personală, ne-comercială, academică, comerciala sau alte combinații dintre ele. De exemplu, licența poate fi „gratuită pentru utilizare personală, ne-comercială”. Unele programe pot fi considerate freeware, dar au o limită de distribuire, adică ele pot fi descărcate (download-ate) de pe un anumit site, dar nu pot fi redistribuite.
Programatorii care creează programele freeware doresc adesea să „ofere ceva comunității”, în același timp să fie recunoscuți ca autorii lor și să dețină controlul asupra evoluției acestora. De cele mai multe ori, atunci când programatorii decid să stopeze dezvoltarea unui produs freeware, ei vor transmite codul sursă altui programator sau îl vor face public.
Freeware se diferențiază de Free Software (Software Liber) prin sensul cuvântului „free”. Freeware înseamnă gratis, iar Free Software – libertate pentru studiere, modificare, copiere, redistribuire și utilizare în orice scop, nu neapărat gratuit. Oricum, multe programe pot fi în același timp și freeware și free software.

#1 - Postat la data de 21.11.14 21:57
http://boardit.online-talk.net

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum

Forumgratuit.ro | © PunBB | Forum gratuit de suport | Semnaleaza un abuz | Creeaza-ti propriul blog