CEL MAI NOU CONCURS Concursul este inca in desfasurare , va asteptam [detalii aici]. Se termina abia pe 18 ianuarie.

Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Share this topic!

URL Direct
BBcode
HTML
Câte smartphone-uri au abonaţii din România

Câte smartphone-uri au abonaţii din România

avatar

Kames

Administrator fondator
Mesaje : 559
Puncte : 2290
Reputatie : 2

Agenţia de marketing digital Today's a analizat mediul online şi al gadgeturilor din România în 2014 şi oferă date interesante cu privire la trendul din piaţă.

În acest an, românii au ajuns să utilizeze, în medie, 1,7 dispozitive de persoană. Este o creştere importantă  faţă de 2012, când media era de un dispozitiv per capita, şi faţă de 2013, când era la 1,6 dispozitive, informează analiza citată. Când vine vorba de folosirea dispozitivelor mobile pentru a cumpăra online, România este peste ţări precum Slovacia, Rusia sau Republica Cehă şi Ungaria cu un procent de 24%. De asemenea, ei se documentează online în primă fază apoi cumpără offline când vine vorba de poliţe de asigurare, alimente sau obiecte de uz casnic.
În acest moment există 7,5 milioane de smartphone-uri, 22,6 milioane de cartele SIM şi la operatorii telecom din România sunt active 9,3 milioane de abonamente. Creşterea vânzării de smartphone-uri a dus şi la creşterea traficul mobil pe Facebook. Astfel, sunt 2,5 millioane de utilizatori activi, în creştere cu 39% în ultimele şase luni. Aproximativ 7,2 milioane de români au cont pe această reţea socială. Când vine vorba de alte reţele sociale, Instagram are 160.000 de conturi cu 40.000 de utilizatori activi şi devansează Twitter la acest capitol, care are aproximativ 26.000 de utilizatori activi. În România, LinkedIn se apropie de 1,5 milioane de conturi deschise şi ţara noastră ocupă locul 35 în lume în această reţea.
În primele şase luni ale acestui an, numărul total de conexiuni mobile active la Internet a crescut cu 28% până la 14,4 milioane. Odată cu această creştere, care se va manifesta şi în 2015, va spori şi rata de penetrare a serviciilor de Internet mobil, care la finele lunii iunie se situa la 52,1%, conform cifrelor ANCOM. Utilizatorii de Internet mobil se împart egal în utilizatori de cartele preplătite şi cei cu abonamente la operator.
Today's a mai analizat şi modul în care magazinele online sunt pregătite pentru acest avânt spre tehnologie al românilor. Este încă o discrepanţă mare între deprinderea oamenilor de a folosi zilnic astfel de dispozitive inteligente şi pregătirea de care dau dovadă magazinele în a-şi adapta interfaţa cu utilizatorilor noilor tendinţe.
„Foarte puţine magazine online investesc serios într-o versiune mobilă, dar şi mai puţine optimizează periodic site-ul. Când vine vorba de aplicaţii, un procent foarte mic de magazine apelează la aşa ceva. Din ce am observat noi, cei care ar trebui să folosească astfel de aplicaţii mobile sunt proprietarii de restaurante, hotelurile, dar şi magazinele online care se bazează pe achiziţii recurente“, a declarat Marius Lăzărescu, director Today's. „Din experienţa noastră, am observat că dacă ţii o campanie online activă, dar website-ul are probleme şi nu este optimizat pentru mobile, nu reuşeşti să atragi clienţi noi şi din acest motiv investiţia nu se justifică. De multe ori, agenţiile elimină dispozitivele mobile din strategia de promovare pentru a cheltui cât mai eficient bugetele, dar asta duce la o pierdere de clienţi obişnuiţi să navigheze on-the-go, prin dispozitivele mobile“, a mai spus Marius Lăzărescu.

#1 - Postat la data de 29.12.14 17:11
http://boardit.online-talk.net

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum

creează un forum | © PunBB | Forum gratuit de suport | Semnaleaza un abuz | Creeaza un blog